Middelalder. Kirke og adel, borger og bonde

Author(s): Karsten Kjer Michaelsen

Editor(s): Per Midtgaard

Year: 1999

Summary

Det er intet mindre end bogen om middelalderen. I hvert fald kan jeg ikke kommei tanke om en anden bog, der så informativt, enkelt og overskueligt får givet en all roundinformation om middelalderen. Den kan med udbytte bruges af alle, der ikke ved ret meget om den del af vores historie, lige fra de ældste klasser i folkeskolen. Karsten Kjer Michaelsen fra museumsvæsnet i Svendborg har skrevet bogen, som har fået undertitlen " kirke og adel, borgerog bonde." Selvfølgelig er enhver historisk epoke mere eller mindre kunstig opfundet, men middelalderen er alligevel en epoke, som der er en vis samling på, i hvert fald i Danmark, ikke mindst fordi den falder sammen med den katolske kirkes dominans i såvel menneske- som verdensopfattel se. Bogen styrke er, at den så at sige skildrer dagliglivet, det almene, og dengør det i brede sammenhænge uden at forfalde til for mange enkeltbegivenheder og kongeskildringer. Men lige så vigtigt som teksten er bogens kolossale, store og brede billedmateriale. Foruden originale billeder fra middelalderen er også medtaget fotos fra navnlig middelaldercentret på Lolland, rekonstruktioner, tegninger, historiske malerier m.m. Det er en rigtig billedbog og billederne kan i mange tilfælde erstatte store mængder tekst. Der kan være enkeltheder, som man kan være uenig med Karsten Kjer Michaelsen om, men bogen er netop en helhed og det er helheden, der er så stærk, at små enkeltheder ikke bør forplumre en vurdering af bogen. Næsten alle billederne er i farver og i en sådan mængde, at man ellers kun møder dem i internationale ïsamtryksbøgerï, dvs, bøger der udgives i flere lande på samme tid. Men denne bog er så dansk som noget. Man har læst den indenman ret ved af det, let og uden besvær og alligevel er den viden, som man får undervejs, ikke mindst på grund af billederne, ret betydelig.

Cite this Record

Middelalder. Kirke og adel, borger og bonde. Karsten Kjer Michaelsen, Per Midtgaard. Glamsbjerg: Alrune. 1999 ( tDAR id: 422363)

This Resource is Part of the Following Collections

Keywords

Temporal Keywords
Late Middle Ages

Spatial Coverage

min long: 8.093; min lat: 54.562 ; max long: 15.138; max lat: 57.736 ;

Individual & Institutional Roles

Contact(s): EXARC Experimental Archaeology Collection Manager

Record Identifiers

ExArc Id(s): 8946

Notes

Rights & Attribution: The information in this record was originally compiled by Dr. Roeland Paardekooper, EXARC Director.