Nieuws: Geen themapark Bandkeramiek in Beek (Dagblad de Limburger, 17/7/2010)

Author(s): Anonymous

Year: 2010

Summary

Er komt geen nagebouwd bandkeramisch dorp, een soort van openluchtmuseum over bandkeramiek, in Beek. Onderzoek heeft uitgewezen dat die wens te duur is. Het gemeentebestuur heeft zich daarom genoodzaakt gezien het plan te schrappen.

Sinds uit historische vondsten is op te maken dat Beek mogelijk de oudste, ommuurde nederzetting van Nederland is, broedt de gemeente op een mogelijkheid om de historie van de bandkeramiekers in de openbare ruimte te laten zien. De gemeente hoopte dat te doen in de vorm van een themapark waarin een deel van een bandkeramisch dorp zou worden nagebouwd. SOB Research onderzocht die optie en kwam tot de conclusie dat Beek daarvoor een bedrag van tussen de anderhalf en drie miljoen euro zou moeten investeren.

Te veel, vindt Beek, dat nu inzet op een virtuele reconstructie van het dorp. Gedacht wordt aan informatiepanelen of -schermen, eventueel in combinatie met een uitkijktoren. SOB gaat aan de slag met dit alternatief, dat naar schatting ongeveer twee ton zal gaan kosten.

Cite this Record

Nieuws: Geen themapark Bandkeramiek in Beek (Dagblad de Limburger, 17/7/2010). Anonymous. Bulletin voor Archeologische Experimenten en Educatie (BAEE). 15 (3). 2010 ( tDAR id: 423603)

This Resource is Part of the Following Collections

Keywords

Temporal Keywords
Neolithic

Individual & Institutional Roles

Contact(s): EXARC Experimental Archaeology Collection Manager

Record Identifiers

ExArc Id(s): 10416

Notes

Rights & Attribution: The information in this record was originally compiled by Dr. Roeland Paardekooper, EXARC Director.